Potop Savićeve Zvezde, izbacio je Šabac

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 23:06

Šapčani idu na Novi Beograd, u drugom polufinalu igraće Partizan i Radnički

Kakva senzacija u vaterpolo ligi Srbije. Imali su u Crvenoj zvezdi velike ambicije, možda potajno sanjali da mogu, pored Novog Beograda i Radničkog da se plasiraju u finale, ali su ove večeri doživeli bolno otrežnjenje. Sa jednim od svetskih trenera na klupi, crveno-beli su eliminisani u četvrtfinalu šampionata Srbije. Veliki udarac za Zvezdu, ali veliko bravo za momke iz Šapca.

Posle nerešenog rezultata u regularnom delu (9:9) Šapčani su na kraju slavili boljim izvođenjem peteraca 13:11 i zakazali dvoboj sa Novim Beogradom. Dugo će na Dorćolu brideti obrazi posle šabačkog šamara koji je kreirao Ognjen Stojanović, povremeni reprezentativac Srbije. On je na večerašnjem susretu igrao simultanku sa odbranom Savićevog tima i postigao pet golova.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je slavila protiv Šapca u Kupu Srbije, regionalnoj ligi, i regularnom delu prvenstva. Ali je zakazala kada je bilo najpotrebnije. Šabac će u polufinalu igrati protiv Novog Beograda.

Posle trujumfa u prvom meču rezultatom 24:6, Novobeograđani su i u revanšu prve runde doigravanja savladali Proleter sa 20:4 (7:2, 3:1, 4:0, 6:1).

Izabranici trenera Igora Milanovića u potpunosti su opravdali ulogu favorita, a ubedljiv trijumf nijednog trenutka nije dovođen u pitanje. Domaći su tokom čitavog meča imali izuzetno ozbiljan pristup, o čemu možda najbolje svedoči podatak da su u drugom poluvremenu rivalu dozvolili samo jednom da pogodi mrežu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Vasilije Martinović i Miroslav Perković koji su postigli po četiri gola. 

U drugom polufinalu igraće Partizan i Radnički.

Prednost domaćeg terena imaće Novi Beograd i Partizan.


tagovi

VK Crvena zvezdaIgor MilanovićVK Novi BeogradDejan SavićOgnjen Stojanovićvaterpolo Srbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara